مغازه پخش شیر مرکزی

در این وبلاگ از خاطرات مغازه داری خودم صحبت میکنم و همینطور از ابزارهایی که داخل مغازه استفاده میشه هم صحبت خواهم کرد

مغازه پخش شیر مرکزی

در این وبلاگ از خاطرات مغازه داری خودم صحبت میکنم و همینطور از ابزارهایی که داخل مغازه استفاده میشه هم صحبت خواهم کرد

چگونه میتوان شیرمحلی را بهداشتی کرد ؟

شیرهای محلی به شیری گفته میشود که پس از شیردوشی مستقیما به فروشنده عرضه میشود. این شیرها مقادیر زیادی باکتری و مواد الوده دارند که برای رهایی از آنها باید شیر به روش های مختلف بهداشتی شوند. در تمامی روشها شیر گرما داده میشود ولی روش گرما دادن متفاوت می باشد.


- استفاده از دیگ های معمولی :

معمولترین روش که بیشتر در منازل یا کارهای بسیار سنتی یافت می شود، استفاده از دیگ و اجاق می باشد. در این روش شیر پس از دوشیدن در داخل دیگ قرار داده میشود و جوشانده میشود. مشکلاتی از قبیل امکان ورود مواد الوده به داخل شیر، امکان ته گرفتن شیر ، تغییر در رنگ شیر در این روش امکان پذیر می باشید.

این شیر بیشتر برای مصرف کننده ی عادی مناسب است و در کارگاه ها یا مغازه های لبنیاتی پیشنهاد میشود که از این روش استفاده نکنید چرا که امکان کاهش کیفیت شیر بسیار بالا می باشد.

استفاده از پاتیل شیر :

یکی از دستگاه هایی که به بهترین شکل ممکنه می توان با استفاده از انها اقدام به گرم کردن و جوشاندن شیر کرد، دستگاه پاتیل پخت شیر می باشد. این دستگاه یک دیگ بزرگ می باشد که زیر آن مشعل قرار میگیرد.

ویژگی اصلی در این دستگاه این است که اتش به صورت مستقیم به قسمتی که شیر در داخل ان قرار دارد برخورد نمیکند. بلکه یک لایه ی اضافی در دستگاه گنجانده شده است که در داخل این لایه روغنی نسوز و صنعتی وجود دارد. این روغن که نقطه ی جوش ان 300 درجه می باشد ، توسط مشعل گرم می شود.

سپس گرمی این روغن به لایه ای که شیر داخل ان قرار دارد منتقل شده و شیر می جوشد. انتقال غیر مستقیم گرما در وحله ی اول از چسپیدن شیر به بدنه جلوگیری میکند، از تغییر بو و تغییر در زنگ نیز جلوگیری خواهد کرد.

این دیگ ها در ظرفیت های بزرگی طراحی میشوند و بیشتر در مغازه های لبنیاتی بزرگ یا کارگاه های لبنیاتی کاربرد دارند.

کیفیت شیر خروجی از این دستگاه ها با توجه به طراحی مخصوص انها ، استفاده از استیل نگیر غیرمغناطیسی در مخزن آنها و همینطور گرمایش غیر مستقیم بسیار بالا می باشد. افزایش کیفیت سبب افزایش کیفیت فراورده های دیگر همچون کره و ماست و دوغ و پنیر و ... خواهد شد.

پروسس تانک :

روش دیگر استفاده از پروسس تانک می باشد. پروسس تانک نیز همچون پاتیل روشی برای گرمایش غیرمستقیم شیر می باشد، با این تفاوت که در آن از روغن استفاده نمیشود و کاربر با استفاده از اب داغ یا بخار اب اقدام به گرم کردن شیر خواهد کرد.

از نظر قیمتی پروسس تانک با توجه به نیاز به سیستم های سرمایشی و گرمایشی مجزا قیمت بالاتری نسبت به پاتیل دارد و در مقابل کارایی بیشتری نیز دارا می باشد. با استفاده از پروسس تانک امکان پروسس انواع مواد لبنی وجود دارد و میتوان مواد را تحت گرما و سرما قرار داد و عملیات پاستوریزه کردن را مهیا ساخت .

در مراکزی که اقدام به تهیه کشک و رب و مایع بستنی و ... می کنند، به صورت مستقیم شیر در داخل پروسس تانک جوشیده و سپس اقدامات دیگر برای پروسس ان انجام میگرد.

استفاده از همزن :

هم پاتیل و هم پروسس تانک دارای همزن متصل به یک گیربکس برقی می باشند که به صورت تمام وقت امکان چرخاندن مواد داخل مخزن را دارد و از ته نشینی یا چسپیدن مواد به بدنه ی دستگاه جلوگیری میکند. 

بهترین کره گیر خانگی

استفاده از ابزارهای خانگی برای تولید مواد لبنی در ده سال اخیر رشد چشمگیری داشته است. دلیل چنین رشدی طراحی و تولید دستگاه های تولید مواد لبنی در ابعاد کوچک و مخصوص استفاده توسط منازل بوده است. این ابزارها شامل انواع کره گیر ، خامه گیر ، ماست بندهای کوچک ، پنیر ساز و ... بوده است.


کره گیر خانگی یک وسیله ی کوچک با مخزنی کم حجم است که امکان تهیه کره از ماست پرچرب را فراهم میکند. هرچقدر که ماست چربی بالایی داشته باشد، کره بیشتر و. باکیفیت تری می توان از آن گرفت. در این نوشته فاکتورهای لازم برای خرید کره گیر خانگی را بررسی خواهیم کرد :

- بدنه : بدنه کره گیر خانگی باید از جنسی باشد که امکان زنگ زدگی ان وجود نداشته باشد. اصولا بدنه ی این دستگاه از استیل ، الومنیوم و یا ABS بسیار فشرده تولید میشود .

با توجه به اینکه در این دستگاه از مواد لبنی برای تولید کره استفاده میشود باید حداکثر رعایت ها در صورت جلوگیری از زنگ زدگی صورت گیرد. زنگ زدگی باعث وارد شدن الودگی به داخل دستگاه شده و در نتیجه محصول تولیدی الوده خواهد شد .

از سویی دیگر زنگ زدگی سبب کاهش طول عمر دستگاه نیز میشود. در دستگاه های نیم لیتری تا 3 لیتری بیشتر از بدنه ی پلاستیک فشرده یا همان ABS یا بدنه ای شامل ABS و شیشه استفاده میشود . در نمونه های بزرگتر از استیل ضدزنگ و یا الومنیوم برای اینکار استفاده میشود.

- مخزن : مخزن دستگاه حتما باید از استیل ضدزنگ باشد . استفاده از پلاستیک در مخزن کار نادرستی است چرا که هم تمیزکردن چربی از ان کار دشواری است و هم اینکه امکان جذب بوی پلاستیک توسط کره تولیدی و یا دوغ وجود دارد. تنها موردی که تایید بین المللی دارد استیل ضدزنگ میباشد.

- موتور : موتور از جمله مهمترین قسمت های کره گیر ها می باشد. در نمونه های خانگی امکان قرار گیری موتور در قسمت بالایی دستگاه نیز وجود دارد. به طور کلی موتور باید لرزش کمی داشته باشد، موتور باید صدای بالایی نداشته باشد و از سویی دیگر از طول عمر مناسبی نیز برخوردار باشد.

استفاده از موتورهای با کیفیت، نه تنها در بهبود عملکرد دستگاه نقشی موثر ایفا میکند، بلکه یکی از مهمترین دلایل در رضایتمندی کاربر از خرید دستگاه نیز می باشد .

انواع دستگاه کره گیر خانگی :

همانطور که در بالا اشاره کردیم، موتور دستگاه کره گیر میتواند در بالا یا پایین قرار گیرد ، از این رو دارای دستگاه های کره گیر پایین زن و بالا زن می باشیم.

در کره گیر های بالازن موتور در قسمت فوقانی قرار دارد. با توجه به اینکه باید موتور در ابعادی کوچک در این قسمت قرار گیرد ، حجم موتور از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. از سویی دیگر میتوان چنین گفت که به دلیل ارتباط بسیار مستقیم موتور با بدنه، ممکن است در اینده دستگاه دچار لرزش نیز شود .

در کره گیر های پایین زن ولی موتور در قسمت زیرین دستگاه قرار داشته و از سویی دیگر تولید کننده های شناخته شده ی بازار از موتور به صورت کوبل مستقیم به چرخاننده استفاده نکرده و موتور با استفاده از تسمه فولی به سیستم چرخش چرخاننده متصل میشود.

از این رو میتوان چنین گفت که کره گیر های پایین زن دستگاه هایی با دوام بالاتر هستند .