مغازه پخش شیر مرکزی

در این وبلاگ از خاطرات مغازه داری خودم صحبت میکنم و همینطور از ابزارهایی که داخل مغازه استفاده میشه هم صحبت خواهم کرد

مغازه پخش شیر مرکزی

در این وبلاگ از خاطرات مغازه داری خودم صحبت میکنم و همینطور از ابزارهایی که داخل مغازه استفاده میشه هم صحبت خواهم کرد

چگونه میتوان شیرمحلی را بهداشتی کرد ؟

شیرهای محلی به شیری گفته میشود که پس از شیردوشی مستقیما به فروشنده عرضه میشود. این شیرها مقادیر زیادی باکتری و مواد الوده دارند که برای رهایی از آنها باید شیر به روش های مختلف بهداشتی شوند. در تمامی روشها شیر گرما داده میشود ولی روش گرما دادن متفاوت می باشد.


- استفاده از دیگ های معمولی :

معمولترین روش که بیشتر در منازل یا کارهای بسیار سنتی یافت می شود، استفاده از دیگ و اجاق می باشد. در این روش شیر پس از دوشیدن در داخل دیگ قرار داده میشود و جوشانده میشود. مشکلاتی از قبیل امکان ورود مواد الوده به داخل شیر، امکان ته گرفتن شیر ، تغییر در رنگ شیر در این روش امکان پذیر می باشید.

این شیر بیشتر برای مصرف کننده ی عادی مناسب است و در کارگاه ها یا مغازه های لبنیاتی پیشنهاد میشود که از این روش استفاده نکنید چرا که امکان کاهش کیفیت شیر بسیار بالا می باشد.

استفاده از پاتیل شیر :

یکی از دستگاه هایی که به بهترین شکل ممکنه می توان با استفاده از انها اقدام به گرم کردن و جوشاندن شیر کرد، دستگاه پاتیل پخت شیر می باشد. این دستگاه یک دیگ بزرگ می باشد که زیر آن مشعل قرار میگیرد.

ویژگی اصلی در این دستگاه این است که اتش به صورت مستقیم به قسمتی که شیر در داخل ان قرار دارد برخورد نمیکند. بلکه یک لایه ی اضافی در دستگاه گنجانده شده است که در داخل این لایه روغنی نسوز و صنعتی وجود دارد. این روغن که نقطه ی جوش ان 300 درجه می باشد ، توسط مشعل گرم می شود.

سپس گرمی این روغن به لایه ای که شیر داخل ان قرار دارد منتقل شده و شیر می جوشد. انتقال غیر مستقیم گرما در وحله ی اول از چسپیدن شیر به بدنه جلوگیری میکند، از تغییر بو و تغییر در زنگ نیز جلوگیری خواهد کرد.

این دیگ ها در ظرفیت های بزرگی طراحی میشوند و بیشتر در مغازه های لبنیاتی بزرگ یا کارگاه های لبنیاتی کاربرد دارند.

کیفیت شیر خروجی از این دستگاه ها با توجه به طراحی مخصوص انها ، استفاده از استیل نگیر غیرمغناطیسی در مخزن آنها و همینطور گرمایش غیر مستقیم بسیار بالا می باشد. افزایش کیفیت سبب افزایش کیفیت فراورده های دیگر همچون کره و ماست و دوغ و پنیر و ... خواهد شد.

پروسس تانک :

روش دیگر استفاده از پروسس تانک می باشد. پروسس تانک نیز همچون پاتیل روشی برای گرمایش غیرمستقیم شیر می باشد، با این تفاوت که در آن از روغن استفاده نمیشود و کاربر با استفاده از اب داغ یا بخار اب اقدام به گرم کردن شیر خواهد کرد.

از نظر قیمتی پروسس تانک با توجه به نیاز به سیستم های سرمایشی و گرمایشی مجزا قیمت بالاتری نسبت به پاتیل دارد و در مقابل کارایی بیشتری نیز دارا می باشد. با استفاده از پروسس تانک امکان پروسس انواع مواد لبنی وجود دارد و میتوان مواد را تحت گرما و سرما قرار داد و عملیات پاستوریزه کردن را مهیا ساخت .

در مراکزی که اقدام به تهیه کشک و رب و مایع بستنی و ... می کنند، به صورت مستقیم شیر در داخل پروسس تانک جوشیده و سپس اقدامات دیگر برای پروسس ان انجام میگرد.

استفاده از همزن :

هم پاتیل و هم پروسس تانک دارای همزن متصل به یک گیربکس برقی می باشند که به صورت تمام وقت امکان چرخاندن مواد داخل مخزن را دارد و از ته نشینی یا چسپیدن مواد به بدنه ی دستگاه جلوگیری میکند. 

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد