مغازه پخش شیر مرکزی

در این وبلاگ از خاطرات مغازه داری خودم صحبت میکنم و همینطور از ابزارهایی که داخل مغازه استفاده میشه هم صحبت خواهم کرد

مغازه پخش شیر مرکزی

در این وبلاگ از خاطرات مغازه داری خودم صحبت میکنم و همینطور از ابزارهایی که داخل مغازه استفاده میشه هم صحبت خواهم کرد

با چه روش هایی میتوان کره تولید کرد؟

برای تولید کره دو روش عمده وجود دارد :

تولید کره با خامه : این روش که راندمان بسیار بالایی دارد عموما توسط دستگاه های مخصوصی که به چرن کره گیری مشهور هستند انجام میگیرد. این دستگاه ها صنعتی بوده و صرفا در کارگاه های بزرگ لبنیاتی یا کارخانه ها مورد استفاده قرار میگیرند. در این دستگاه ها ابتدا اقدام به استخراج خامه از شیر میکنید و سپس خامه ی خارج شده در داخل دستگاه قرار گرفته و کره تولید میشود.



تولید کره با ماست : کره گیرهای دیگری نیز وجود دارند که برای تولید کره از ماست استفاده میکنند. همزنی مداوم ماست همراه با آب شرایط را برای تولید کره ی سنتی فراهم میکند. کره گیرهای سنتی که به دوغ ساز نیز مشهور هستند هم کره تولید میکنند و هم دوغ محلی . از نظر راندمان کره گیری این کره گیرها نسبت به کره گیرهای چرن ضعیفتر هستند. البته ذکر این نکته ضروری است که کره گیرهای دوغی یا همان کره گیرهایی که با ماست کره گیری میکنند، در ظرفیت های کوچک نیز موجود می باشند و هزینه ی تمام شده ی بسیار کمتری نسبت به نمونه هایی چرن بسیار کمتر می باشد که امکان خرید ان را برای مصارف کم و خانگی فراهم میکند.

کره گیرهای ماستی که به انها دوغ ساز نیز می گویند، فرایند کاری بسیار ساده ای دارند. در این کره گیرها یک ظرف استیل وجود دارد که یک همزن به ان متصل است. این همزن به صورت مدام اقدام به همزنی کرده و در نتیجه مواد داخل دستگاه به خوبی زده میشود. زده شدن مواد سبب میشود که طی فرایند گریز از مرکز، مواد چربی ماست که وزن بالاتری دارند و در اصل همان کره می باشند، از مواد جدا شده و در نتیجه قابل برداشت شوند.

در استفاده از کره گیرهای ماستی اضافه کردن آب پیش از اغاز کره گیری ضروری است. اب موجود شرایط را برای همزنی خوب دستگاه فراهم میکند. تناسب خاصی باید بین اب و ماست وجود داشته باشد. این تناسب با توجه به میزان چربی ماست متفاوت می باشد و باید حتما مورد توجه قرار گیرد.

بیشتر کره گیرها دارای موتورهایی اتوماتیک بوده که نباید بیشتر از 20 دقیقه به صورت یکنواخت کار کنند. از این رو میتوان از تایمرهایی در دستگاه ها استفاده کرد. تایمر در مدت زمان مشخص شده اقدام به قطع موتور میکند تا اسیبی به موتور دستگاه وارد نشود.

خلوص و چربی کره هایی که از کره گیرهای دوغی حاصل میشود از نمونه های چرن کمتر می باشد. از این رو میتوان مواد باقی مانده را دو بار نیز اقدام به همزنی کرد تا کره به میزان قابل توجهی استخراج داده شود.

برای کره گیری مناسب بهترین انتخاب این است که از شیر پرچرب استفاده شود. هر چقدر که چربی شیر کمتر شود، میزان کره استخراجی کاهش پیدا میکند. همچنین دمای شیر نیز مهم است. اگر دمای شیر در رنج استاندارد نباشد میزان کره گیری کاهش پیدا خواهد کرد.

سرعت چرخش موتور نیز باید مناسب باشد. کم بودن یا بالا بودن بیش از حد سرعت سبب کاهش راندمان خواهد شد.

در هنگام خرید کره گیر برقی به چه نکاتی توجه کنیم؟

انتخاب و خرید دستگاه های برقی نیازمند توجه به نکات مهمی می باشد . در این مطلب می خواهیم به بررسی برخی از نکاتی که در خرید دستگاه کره گیری مدنظر قرار میگیرد بپردازیم.

خرید دستگاه ارزان عقلانی است ؟

در یک کلام خیر ! اینکه شما صرفا به دلیل پایین بودن قیمت کره گیر برقی اقدام به خریداری آن کنید کاری نادرست بوده و در آینده و حین استفاده حتما زیان این طرز تفکر را خواهید خورد. باید بین کیفیت قطعات ، کیفیت خدمات و همینطور تکنولوژی های مورد استفاده در داخل دستگاه با قیمت دستگاه یک توازنی ایجاد کرده و بر اساس این توازن اقدام به خرید دستگاه نمایید .

عوامل بسیاری میتواند در کاهش قیمت دستگاه تاثیر گذار باشند :

- کیفیت بدنه : بدنه از جمله مهمترین قسمت های کره گیر می باشد. بخصوص بدنه ی مخزن دستگاه به دلیل ارتباط مستقیمی که با مواد لبنی دارد از اهمیت بسیار بالایی برخوردار می باشد. از این رو پیشنهاد میشود دقت بسیاری به بدنه ی دستگاه داشته باشید. پیشنهاد و استاندارد بدنه ی کره گیر برقی، استیل نگیر و ضدزنگ می باشد. این استیل در مقابل هرگونه زنگ زدگی ایمن است. در نمونه های ارزان قیمت مشاهده شده است که از استیل بگیر استفاده میشود. این نوع استیل امکان زنگ زدگی دارد ولی قیمت پایینی دارد. پس پیشنهاد میکنم در زمان خرید به اسم استیل بودن مخزن اعتماد نکرده و بایک اهن ربای دم دستی این مورد را چک کنید.

- موتور : موتور عامل اصلی در فرایند کره گیری است. موتور کره گیر به یک پره متصل میشود و با چرخاندن این پره یا میله ، عمل کره گیری را انجام میدهد. موتورهای بسیاری در بازار وجود دارند که دارای کیفیت های مختلفی هستند ، پیشنهاد میشود از موتورهای باکیفیت داخلی در کره گیر خریداری شده استفاده شده باشد . این موتورها تولید شرکت موتوژن و الکتروژن می باشند. البته استفاده از موتور درجه یک چینی نیز مناسب است که قیمت بالاتری خواهند داشت. موتور خوب و مقاوم می تواند سبب افزایش قیمت کره گیر برقی شود ، در عوض طول عمر بالایی دارد ، عملکرد بدون نوسانی داشته و کاربر از کارکرد مناسب و مطمئن آن اطمینان خاطر خواهد داشت.

- ویژگی های جانبی : یکسری ویژگی جانبی نیز وجود دارد که می تواند سبب افزایش قیمت دستگاه کره گیری شود. یکی از این ویژگی ها داشتن شیر تخلیه می باشد. این شیر وظیفه ی تخلیه ی مایع باقی مانده پس از کره گیری را به عهده دارد. در دستگاه هایی که مخزن بزرگی دارند ، بخصوص مخزن های بیشتر از 100 لیتری ، ممکن است پس از کره گیری تخلیه ی مواد باقی مانده که همان دوغ می باشد ، برای اپراتور دشوار باشد ، از این رو در این دستگاه ها یک شیر تخلیه استفاده میشود که به صورت کامل مایع داخل مخزن را به بیرون منتقل میکند.

از دیگر ویژگی های جانبی می توان به داشتن تایمر اشاره کرد. در برخی از دستگاه ها یک تایمر در داخل دستگاه قرار داده میشود و تایمر زمانی مشخص به کار پایان داده و موتور را خاموش میکند. بخصوص در مواقعی که کاربر نیاز به خروج از منزل یا کارگاه دارد این مورد میتواند کمک شایانی کند و دستگاه را در زمانی مشخص خاموش کند.