مغازه پخش شیر مرکزی

در این وبلاگ از خاطرات مغازه داری خودم صحبت میکنم و همینطور از ابزارهایی که داخل مغازه استفاده میشه هم صحبت خواهم کرد

مغازه پخش شیر مرکزی

در این وبلاگ از خاطرات مغازه داری خودم صحبت میکنم و همینطور از ابزارهایی که داخل مغازه استفاده میشه هم صحبت خواهم کرد

استفاده از دستگاه های مخصوص برای کارگاه های لبنیاتی

استفاده از ابزارهای برقی و یا مکانیکی هم از نظر تولید محصول باکیفیت و هم از نظر افزایش میزان تولید مواد لبنی در مناطق روستایی و عشایری تاثیر گذار بوده است.

تمامی ابزارها شامل شیردوش ها ، ماست بند ها ، کره گیر ها ، خامه گیر ها و ... نمونه های خانگی تولید شده ای دارند که هم استفاده ی آسانی دارند و هم اینکه کاربر آنها بسیار ساده تر از گذشته شده است.

یکی از مهمترین این موارد که در گذشته فقط به صورت صنعتی موجود بود خامه گیر می باشد . قیمت خامه گیر در گذشته بسیار بالا بود و نمونه های تولیدی نمونه های صنعتی با تناژ بالا بودند که بیشتر در کارگاه ها و مراکز تولید مواد لبنی مورد استفاده قرار میگرفتند.

خامه گیر در اصطلاح به دستگاهی گفته میشود که چربی شیر را از شیر جدا میکند . مواد جدا شده به عنوان خامه مورد استفاده قرار میگیرند. خامه گیر های موجود در بازار در دو نوع دستی و برقی موجود است که نمونه خامه گیر دستی بیشتر برای استفاده در مناطق عشایری مناسب می باشد.

خامه گیر های دستی دارای یک اهرم چرخش هستند که به منظور خامه گیری مناسب اپراتور باید دستگیره را به صورت منظمی بچرخاند. در پی این چرخش پیاله های دستگاهی حرکت کرده و سنگینی شیر گرفته میشود و شیر کم چرب از یک خروجی و خامه از خروجی دیگر خارج میشود .

این نوع از خامه گیرها به دلیل شرایط استفاده به نام چرخ شیر نیز شناخته میشوند.

نمونه ی دیگر دستگاه های خامه گیری برقی می باشند که عمل خامه گیری را به صورت برقی پیاده سازی میکنند. در این نوع از خامه گیر ها اپراتور ابتدا باید مخزن شیر را پرکند، سپس با تنظیم پیاله ها دکمه استارت دستگاه را بفشارد. دستگاه بر اساس ظرفیت تولید اقدام به خامه گیری خواهد کرد.

پیاله ها در قسمت داخلی خامه گیر قرار گرفته و عمل اصلی جداسازی خامه از شیر را انجام میدهند. این قسمت امکان تنظیم داشته و با تنظیم آنها میتوان میزان چربی قابل استخراج را مشخص کرد.

بدنه داخلی و پیاله های خامه گیر که به صورت مستقیمی با خامه و شیر در ارتباط می باشند باید از جنس استیل نگیر انتخاب شوند تا احتمال زنگ زدگی در آنها به صفر برسد.

زنگ زدگی باعث ایجاد آلودگی در داخل مواد لبنی میشود و مشکلات زیادی را برای دستگاه بوجود خواهد آورد.

یکی از مهمترین موارد در استفاده از خامه گیر دمای شیر در زمان خامه گیری می باشد. شیر پیش از خامه گیری باید گرم شود، این گرما باید دمای شیر در زمان خامه گیری را به 40 درجه برساند، بدین ترتیب امکان جداسازی خامه از شیر افزایش پیدا میکند.

خامه گیری از شیر سرد و شیر بسیار گرم نیز امکان پذیر می باشد ولی درصد چربی گیری از انها کاهش خواهد یافت و خامه ی تولیدی به مقدار کمتری استخراج خواهد شد.

قیمت خامه گیر بر اساس برقی یا دستی بودن آن و قدرت جداسازی خامه در هر ساعت مشخص میشود. برای مثال در خامه گیر های 200 لیتری ، امکان جداسازی خامه از 200 لیتر شیر در 1 ساعت فراهم میشود که میزان خامه ی تولیدی البته به میزان چربی شیر بستگی دارد.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد